Ενημερωτικό δελτίο

Θες να ξέρεις τι γίνεται στον ορίζοντα; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο του BlackHoles@Home

Βασική Εισαγωγή

Σλάιντ απ' τη συνέντευξη τύπου του BlackHoles@Home APS 2019

Τεχνική Εισαγωγή

Όταν παρακολουθούμε ένα βαρυτικό κύμα, η απάντηση στην ερώτηση “Τι ακριβώς προκάλεσε αυτό;” είναι κρίσιμη για την εξέλιξη της επιστήμης. Το να συμπεραίνουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά ακόμα της πιο απλής πηγής βαρυτικών κυμάτων-δυαδικό σύστημα μαύρων τρυπών-χρειάζεται καταλόγους σχημάτων βαρυτικών κυμάτων φτιαγμένους από την αριθμητική σχετικότητα, που περιλαμβάνουν όλες τις 7 διαστάσεις του χώρου ενδογενών παραμέτρων (δηλαδή, αναλογία μάζας συν 3 συνιστώσες του διανύσματος περιστροφής για κάθε μαύρη τρύπα). Επειδή σχεδόν όλες οι προσομοιώσεις της αριθμητικής σχετικότητας για δυαδικά συστήματα μαύρων τρυπών προς το παρόν τρέχουν σε υπερυπολογιστές, όλοι αυτοί οι κατάλογοι συνδυασμένοι περιλαμβάνουν σ' αυτό τον χώρο παραμέτρων λιγότερο από 3.2 σημεία πλέγματος ανά διάσταση. Αυτοί οι μικροσκοπικοί κατάλογοι είναι αρκετοί για την παρακολούθηση "θορυβωδών" βαρυτικών κυμάτων προς το παρόν γιατί ο θόρυβος κρύβει τις σχετικά μικρές συνέπειες από λανθασμένες περιστροφές, αλλά δε θα είναι αρκετά καλοί για να προχωρήσουμε.

Σύγκρουση μαύρων τρυπών!
Κάνε μια σύγκρουση μαύρων τρυπών και μάθε πώς γίνεται στις οδηγίες του Interactive NRPy+!

BlackHoles@Home έχει ως σκοπό να μειώσει το κόστος μνήμης στις προσομοιώσεις της αριθμητικής σχετικότητας για δυαδικά συστήματα μαύρων τρυπών και αστεριών νετρονίων κατά ~100x, μέσω χρήσης αριθμητικής πλέγματος που εκμεταλλεύεται εντελώς τις εν μέρει συμμετρίες σ' αυτά τα συστήματα. Γι' αυτή τη μείωση κόστου οι προσομοιώσεις δυαδικών συστημάτων μαύρων τρυπών μπορούν να τρέχουν ολόκληρα σ' έναν σπιτικό υπολογιστή ή λάπτοπ.

BlackHoles@Home είναι σχεδιασμένο να τρέχει στην υποδομή του BOINC (μαζί με το Einstein@Home), δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιοσδήποτε μ' έναν υπολογιστή να συνεισφέρει στη δημιουργία των μεγαλύτερων καταλόγων βαρυτικών κυμάτων στην αριθμητική σχετικότητα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

Θες να ξέρεις τι γίνεται στον ορίζοντα; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο του BlackHoles@Home.

People

Zachariah B. Etienne είναι αναπληρωτής καθηγητής τη φυσική και την αστρονομία στο Πανεπιστήμιο του West Virginia.

Επιστροφή στην αρχή